Учимо да причамо

Секција Учимо да причамо се изводи на страном језику за ученике првог циклуса. Циљ секције Учимо да причамо је да ученици комуницирају на енглеском језику без страха да ће грешити, да науче како да поступају у основним, свакодневним ситуацијама, вежбају изговор и дикцију и да прошире свој вокабулар.

Четвртак 14.40-15.10 15.15-15.45

Лела Томин

Енглески кутак

Циљ секције Енглески кутак је да ученике ослободи да комуницирају на енглеском језику, да превазиђу страх од комуникације на енглеском језику са својим вршњацима, да науче како да поступају у свакодневним ситуацијама, да вежбају изговор, да прошире свој речник, да развију своју креативност правећи разне пројекте. Циљ ове секције је да пружи могућност даровитим ученицима да још боље упознају језик, као и да другачије приступе изучавању језика.

Да ли сте некада желели да доживите праву авантуру? Да путујете у далеке крајеве и причате на енглеском језику? Права ствар је онда секција енглески кутак. Упознајте дивље пределе Африке, залеђене пустоши Аљаске, спржену земљу Аустралије, митове Велике Британије, урбане легенде Америке, мистерије и предања свих англофоних подручја и доживите праву авантуру!

Четвртак 15.55-16.25 16.30-17.00

Лела Томин

Игром до знања

Желиш ли да се играш на енглеском језику толико снажно да ћеш сам пропричати баш на енглеском језику све што је важно? Онда за тебе овде има места, узми књиге и седи с нама сместа! Секција „Игром до знања“ , која се изводи на енглеском језику, намењена је ученицима првог разреда. На часовима се врше корелације са што више наставних предмета, у циљу постизања што бољег повезивања и разумевања градива, као и примени наученог кроз конкретне животне ситуације.

Четвртак 15.55-16.25 16.30-17.00

Лела Томин

Путујемо кроз енглески језик

Дођи да на енглеском језику послушамо разне приче и видимо да ли оне личе. Отпутујемо у енглески крај света и видимо где царује велика Елизабета тета. Циљ секције „Путујемо кроз енглески језик“ за ученике четвртог разреда је да развију радозналост, истраживачки дух и отвореност према комуникацији са говорницима енглеског језика.

Српски за странце

Секција српског језика за странце има за циљ да пружи додатну подршку ученицима који су у школу пристигли са других говорних подручја, те имају мањих или већих проблема приликом комуникације или савладавања школског градива. Поред редовног програма, на секцији се држимо принципа да се језик најбоље учи његовим примењивањем у свакодневном говору, те на часовима врло често учимо и стичемо нове вештине управо кроз игру, забаву и разговор. Секцију води наставник српског језика и књижевности, а настава се одвија на српском и на енглеском језику.

Препознајем, учим, истражујем

Истраживач прави буди ти и придружи се правој енглеској екипи. Или америчкој ако то више волиш, да препознаш разлике и схватиш који енглески волиш! Да истражиш сваки кутак света и на енглеском причаш као краљица тета. Циљ секције Препознајем учим, истражујем за ученике другог разреда је да ученике ослободи да комуницирају на енглеском језику, без страха да ће грешити, да вежбају креативност кроз разне пројекте на енглеском језику.

Забавна граматика

Да ли желиш да научиш граматику као математику? Да видимо како се сабира и дели и научимо на енглеском језику све што бисмо хтели! Да уживамо у тој тици и научимо како се на енглеском каже „на слици“. Да постанемо граматички другари и увек учимо само праве ствари! Циљ секције „Забавна граматика“ за ученике трећег разреда је да оспособи ученике да на страном језику комуницирају на основном нивоу у усменом и писаном облику о темама из њиховог непосредног окружења.

Уметност

Вијуге

Здрав живот