31. август 2017.

Завршен Микин летњи камп

Полазници Микиног летњег кампа били су у прилици да се друже у периоду од 22. до 30. августа 2017. За њих су наши педагози и предавачи осмислили бројне радионице у оквиру којих су деца савладавала вештине значајне за развој њихове узрасне групе.
Камп је отворен радионицом „Насликај ми да те чујем“ која обједињује ликовни и музички израз, а за циљ има да развије креативност и машту.
Затим је одржана „Микина олимпијада“ у оквиру које је одржана потрага за благом, јога за децу и НТЦ полигон, а полазници су се окушали и у кошарци, шаху, пливању и игрању кликера.
Упознавање са основама страних језика или усавршавање постојећег знања, обављено је кроз радионицу „Путујемо кроз стране језике“. Деца су се упознала са културом и обичајима разних земаља, а осим енглеског, немачког, руског, јапанског и италијанског, имали су прилику и да уче знаковни језик.
„Микини извиђачи“ су нас одвели до Фрушке горе, а задатак је био да се деца уз помоћ мапе сналазе у шуми. Неизоставан детаљ, код сваког извиђачког подухвата, била је и логорска ватра.
Радионица „Кефалице“ заснована је на НТЦ систему учења, на којем се у нашој школи инсистира као на једној од образовних метода. Деца су путем асоцијација учила да савладавају лекције, разгибају вијуге уз НТЦ загонетна питања, те да решавају наизглед нерешиве логичке задатке.
Путовало се и „Са децом око света“, а обишли смо седам континената, посматрали лаву уживо, те савладавали историју и географију на занимљив начин.
Најзанимљивија радионица за децу је и овога пута била она под називом „Микини кућни огледи“, а они сами су бојили свет дугиним бојама, осетили Нењутновску масу и правили себи популарну играчку – љигавца.
До следећег дружења и кампа, подсећамо да су сва деца добродошла да учествују, јер камп није осмишљен само за наше ђаке. О пријавама и датумима наредног кампа, бићете благовремено обавештени.
До тада, шаљемо вам камперски поздрав!